top of page
John Van de Mergel

Sounds | Ian Clement - Salt Cried Mother



Een nieuw album op stapel vraagt om een nieuwe single. De samenwerking met bassiste Kris Auman resulteert in een pakkend, donker nummer met een erg persoonlijke diepgang. Het geluid leunt aan bij gothic americana en de video versterkt die mysterieuze sfeer prachtig.


Skeleton Games verschijnt in maart 2025.


LIVE

donderdag 3 april 2025, Charlatan (Gent, BE)


Lees

Het nummer 'Salt Cried Mother' werd geschreven in tandem met bassiste Kris Auman (Strand Of Oaks, Predatory Void) en vertelt het verhaal van Kris en haar dochter, Loucia, die in 2014 onverwacht afscheid moesten nemen van Sam Coenegrachts, de man van Kris en vader van Loucia. 

In het nummer zweren Kris en Ian aan elkaar om 'het gewicht' van Sam's afwezigheid te delen en elkander bij te staan in moeilijke momenten. Waar Kris een rots in de branding was tijdens Ian's psychotische uitstappen, probeert Ian een vangnet te vormen wanneer zij dat nodig heeft. Hoewel 'Salt Cried Mother' over pijn en verlies gaat, is ook een hoopvolle ondertoon aanwezig; het werd een ode aan de vriendschap. 

De clip werd opgenomen met fotograaf/regisseur Anton Coene in Houyet, de Vlaamse Ardennen. In de clip zien we Loucia Coenegrachts in een post-apocalyptische wereld, eenzaam en alleen, overleven. In een poging om haar verleden een plaats te geven en los te laten werkt ze naarstig aan een altaar dat ze uiteindelijk in lichterlaaie zet. 

Salt Cried Mother werd opgenomen in Studo La Patrie onder toeziend oog van producer Koen Gisen (The Bony King Of Nowhere, Dans Dans) en gemixed door Ian Clement. 




Comments


bottom of page