top of page
John Van de Mergel

Sounds | Bobbi Lu - Future Shock



Ondertussen mag ik wel stellen dat Lucy Ryan één van de meest boeiende muzikanten in België - en wie weet ook snel ver daarbuiten - is. Je weet nooit welke richting ze zal uitgaan bij een volgende song. Maar ook binnen elk nummer blijft ze verrassen. Jawel, het is grotendeels elektronische (pop) muziek met hier en daar analoge instrumenten (denk ik toch), maar er een genre op plakken is verschrikkelijk moeilijk en eigenlijk ook totaal overbodig. Neem nu Future Shock dat, duh, héél erg futuristisch aandoet... en ook weer niet. Het lijkt eerst wel een proggy kant op te gaan, de trippy keys wel aangevuld met donkere pianoklanken. Net wanneer je denkt dat er een 'electro' uitbarsting zal volgen met zware dancebeats, komt er een stukje spoken word met fragmenten uit nieuwsberichten. Uiteindelijk dan toch wat meer beats die ons naar een stomend slot stuwen.


Arrow, Four verschijnt op 25 oktober via Mayway Records..


Luister ook naar: Pretty Planet


Lees

In de song deelt Lucy haar groeiproces als mens en artiest, waarin ze eerst twijfelt, stress ervaart en opnieuw begint, om uiteindelijk te groeien en te landen. Het is het verhaal van haar reis van mentale drukte naar emotionele helderheid.‘Future Shock’ is een van de sleuteltracks van haar debuutalbum, Arrow, Four’, dat op vrijdag 25 oktober verschijnt. Het is ook het nummer waarmee ze doorgaans haar live set afsluit en daarmee keer op keer indruk maakt op haar publiek. De productie van het nummer was in handen van Pieter-Jan ‘Moushi’ Cools en Tobie Speleman.


Bobbi Lu stelt op zaterdag 26 oktober haar album voor tijdens Sonart in de Club van Ancienne Belgique. Nieuwe data volgen heel binnenkort.




Comments


bottom of page