top of page

Nieuws | Trix blaast 20 kaarsjes uit!


Persbericht -


/ Voor ons 20-jarige bestaan gooien we op zaterdag 21 september 20 uur lang onze deuren open voor een feestmarathon!


De tijd vliegt als het leuk is. We moeten het dus bijzonder fijn gehad hebben, want de afgelopen 20 jaar gingen als een trein. Al twee decennia delen we met gelijkgezinden onze liefde voor muziek, onze prachtige stad en opkomend talent. Iedere seconde daarvan is er eentje waarvoor we dankbaar zijn.Dus wat dacht je van een dik feest als dikke merci? Wij denken: Jazeker. Op 21 september 2024 mag de hele keet er 20 uur lang aan geloven. Verwacht je aan een marathon waar alles — en we bedoelen écht alles — waar Trix voor staat de revue passeert. Maar wat is dat dan juist? Concerten! Exclusieve samenwerkingen! Workshops! Expo! Overnachtingen in Trix! Lekker eten! Hard dansen! Platenbeurs! En zoals jullie van ons gewend zijn... veel zotte 'speciallekes'!


/ DE LINE-UP


/// PODIUM \\\ Geen feest in Trix zonder een hele reeks concerten van bevriende acts en kinderen aan huis uiteraard! Voor de gelegenheid presenteren ze zo goed als allemaal speciale sets, al dan niet in samenwerking met een hoop bevriende muzikanten. Komen naar ons verjaardagsfeest:


Brorlab & friends: De Antwerpse psychedelische gabber punk geluidsmachine die Brorlab heet, neemt vriendjes mee! Ze verwelkomen Piffy, Daisy Ray en Ronny Rens voor een knettergek festijn.


59 boys: Wij hebben gehoord dat de 59 boys verdacht veel lijken op de jonge garagegoden van Meltheads. Wie ze ook mogen zijn, ze nemen een pak vrienden mee.


Piffy & friends: Piffy weet je te bekoren met beats. Deze keer neemt ze Mauro Pawlowski, bontridders, Gitzwart en Kiche mee.


School is Cool & friends: De bende van School is Cool komt af en ze nemen al hun vrienden mee. Sarah Pepels, Catherine Smet (Bluai), Charlotte & Reinhard en Youniss Ahamad verschijnen mee op het podium voor 100% great times. 


The Go Find & friends: The Go Find ken je als muzikale briesjesmachine. Voor ons feest neemt de band Few Bits en Styrofoam mee. Lekker zweven wordt het.


VHS & friends: het Antwerpse VHS bundelt alles wat underground, rap en donker is. Ze komen knallen met al hun vrienden!


Youniss & friends: Youniss verschijnt rauw, apocalyptisch en intens op het podium. Vrienden Aiko Devriendt en Frederik Daelemans doen voor de speciale gelegenheid mee met de pret.


Hellraiser: rapper/producer Rare Akuma komt Trix op stelten zetten, ook met al zijn vrienden


Track East: jongeren kunnen op een super relaxte manier een voorproefje krijgen van rap, zang, tekst en nog veel meer. Tijdens 20 jaar Trix stellen we met een open mic het podium open aan iedereen die wil shinen!


Chapp De Mic: muziek, storytelling, poëzie, fotografie, dans en nog veel meer in de mix!


Verder presenteren we in samenwerking met onze partner Studio Brussel een selectie aan winnaars van De Nieuwe Lichting (acts nog tbc), staan al onze huidige artiesten in residentie op het podium tijdens een drie uur durend marathonconcert, duiken de leukerds van Borokov Borokov op verschillende plekken op voor een opzwepend verrassingsconcert en zorgt het Handlangers-project Toubab Bougnoul op zondagochtend voor een ochtendglorenconcert. Met Wallyn, Nachtraven en Sad Banana presenteren we nog drie Handlangers op het Kelderpodium.


/// DANSEN \\\ 


Op een feest moet gedanst worden en dat zal op 21 september niet anders zijn. Komen zorgen dat de dansbenen continu in beweging kunnen blijven:


Emo Night: dansen op de saddest sing-alongs van My Chemical Romance, Paramore, Jimmy Eat World, The Used, en zoveel meer.


Burenhinder & friends (tbc): all-female rave-collectief Burenhinder staat paraat om te knallen.


Clubbing At 7: doldwaas dansen op de beste beats gebracht door enkele sensationele acts.


Silent Disco Battle: kom af met je USB en verover de crowd. MC Simon 2000 leidt alles in goede banen.Team Trix B2B: het personeel van Trix gezamenlijk achter de draaitafels = schitterende chaos!


/// WORKSHOPS & WERKPLAATS \\\


Overdag kan je deelnemen aan het hele reeks workshops, gaande van leren zeefdrukken, DJ'en tot muziekfotografie. Er vinden tevens drie Demo Clubs plaats, waar je laagdrempelige feedback krijgt op je songs onder begeleiding van Youniss Ahamad.


Wil je een nieuwe bandpic maken of tijdens Dokter Trix één-op-één advies krijgen van de strafste experten uit de muzieksector. Ook dat is mogelijk tijdens ons verjaardagsfeest.


/// EXTRA'S \\\


Een speciale dag heeft uiteraard ook heel wat randanimatie en extra's nodig. Ook dat voegen we toe aan onze party!


Hotel Trix: tijdens 20 jaar Trix kan je exclusief in Trix blijven slapen met je vrienden (incl. ontbijt) - apart te boeken


R&Brunch: in de voormiddag kan je komen brunchen met muzikale omlijsting door enkele dj's. Hiervoor kan je binnenkort extra inschrijven.


Expo: terugblikken op 20 jaar Trix kan niet zonder een expositie van enkele opvallende momenten uit onze geschiedenis.


Platenbeurs: van 11 uur 's ochtends tot 17 uur in de namiddag zal Trix the place to be zijn om die éne langgezochte parel te komen scoren.


Foodwood: de hongerigen kunnen overdag in onze tuin terecht bij enkele foodtrucks.


Volwassengrime: gekke glitters? Fluo? Vlinders? Op een feest moet en kan je opvallen.


Kakakaraoke: een liedje zingen tijdens het toiletbezoek? Waarom niet!


/// WE WANT MORE \\\


En alsof dat alles nog niet genoeg is, voegen we in de aanloop naar onze feestdag zeker nog enkele namen en extra's toe aan wat nu al een onvergetelijke dag en nacht zal gaan worden! Hou hiervoor onze kanalen in de gaten. 


info & tickets  Tickets kosten €10 / €20 / €30

We werken met een pay what you can systeem. De inhoud van je ticket blijft hetzelfde. Je kies zelf hoeveel je betaalt en je feest met ieder ticket dus even veel! 


20 JAAR TRIX

Zaterdag 21 september 2024, van 11u tot 7u (zondagochtend)

Trix, Noordersingel 28/30, 2140 Antwerpen


Comments


bottom of page