top of page

Fotoverslag | Graspop 2024 - The Marquee (21-06)

met dank aan Andy Vuylsteke voor dit fotoverslag.


Het is vrijdag 21 juni en wat zegt de agenda? Een dagje Graspop.

Of moet ik zeggen, Draspop? Met dat 2024 zo goed als een regenjaar is, kreeg ik al schrik om het terrein te zien te krijgen. En het was zoals verwacht, een half moeras. Maar gelukkig werd alles onder controle gehouden met behulp van hooi. Massa's en massa's hooi. Ik zag scènes uit Ben-Hur voor me waar de slaven hooi met modder samen trapten om bakstenen te maken. Anyway... met dank aan het weer heb ik me vooral gehouden aan de heavy stuff in de Marquee.


Vltimas @ Graspop Metal Meeting 2024 (Dessel, BE) © Andy Vuylsteke
Vltimas @ Graspop Metal Meeting 2024 (Dessel, BE) © Andy Vuylsteke

Svartsot, wat me totaal onbekend is, mocht met hun folk-metal de spits afbijten.

Die werden gevolgd door Brand Of Sacrifice uit het Canadese Toronto. Hun manga-geïnspireerde deathcore zorgde ervoor dat het publiek wel heel vlug wakker was.

Het Noorse Borknagar was wat minder mijn ding, maar ze speelden daarom geen minder strakke set.

Ondertussen eens de buitenlucht gaan opsnuiven voor nog wat deathcore van The Acacia Strain. Dan volgde de Amerikaanse pletwals Dying Fetus. Toch een van mijn persoonlijke favorieten. Ik moet toch lang nadenken om een optreden te vinden waar die gasten slecht waren.

Vltimas, metal supergroep met ex-Morbid Angel frontman David Vincent speelde een duistere maar strakke set ter opwarming van 'Ancient Egyptian styled death metal monsters' Nile. Die kwamen ons voorbereiden op hun terugkeer in de herfst. Dan stellen ze hun nieuwe plaat 'The underworld awaits us all' voor. Binnenkort te verkrijgen via Napalm Records. 

Na het Finse Tarja hield ik het voor bekeken. Het geslenter door de modder zat me in de kleren en Pendulum was minder mijn ding.

 

Kort samengevat, het regende ferm and no one gave a shit. Er werd gegleden en geploeterd door de modder. Iedereen amuseerde zich rot. Regen of geen regen.

 

Op naar de volgende editie...


Svartsot


Brand Of Sacrifice


Borknagar


The Acacia Strain


Dying Fetus



Vltimas

Nile

Tarja


 

vrijdag 21 juni 2024, GMM2024 (Dessel, BE) | Foto's: & tekst: Andy Vuylsteke

Comments


bottom of page