top of page

Fotoverslag | Cactusfestival 2024 - Dag 1

Het heraangelegde Minnewaterpark in Brugge is weer the place to be voor het Cactusfestival 2024. Jammer voor de nieuwe grasmat, maar die veranderde op een aantal plekken, na de zoveelste regenbui en 9000 festivalgangers, in een modderpoel. Beetje standaard voor de festivals 2024, jammer genoeg.

Niet dat dit de pret kon drukken bij de aftrap van de 41e editie. Geen grote internationale bands die de line up van vrijdag kleurden, maar wel een fijne selectie uit talent van eigen (West-Vlaamse) bodem. Kids with Buns trapten het festival af, waarna de broers Coorevits als Compact Disk Dummies het festivalterrein voor de 1ste maal in vuur een vlam zetten. Brihang had last van een steentje in zijn schoen en loste dit op door de Compact Disk Dummies op het podium te vervoegen en samen dit nummer te brengen. Niet zeker of het gewerkt heeft voor zijn schoen, maar dat deed het wel voor het enthousiaste publiek.

Het werd dan nog even wachten voor Brihang's echte passage op Cactus. Hij moest nog De Jeugd van Tegenwoordig voor laten gaan. Wat overbodig, als je het mij vraagt, maar daar dacht althans een deel van publiek anders over. Hun set kwam maar traag op gang.

Dan liever de immer aimabele Brihang die zijn rol als publiekslieveling met glans invulde. Af!

Bazart mocht afsluiten en deed dat met hetzelfde elan als de Compact Disk Dummies en Brihang voor hen. Gedreven, enthoesiast en niveau. Meer van dat, zaterdag, graag!



De Jeugd van Tegenwoordig





Brihang





Bazart





 

Vrijdag 12 juli 2024, Cactusfestival 2024 (Brugge, BE) | Foto's: Frank Verlinden

Comments


bottom of page